onsdag 5 december 2012

Kurt Cobains död

Den stora ikonen och idolen Kurt Cobain, sångare i Nirvana, dog den 8 april 1994. Han hittades i sitt hem, närmare bestämt i växthuset. En anställd hittade honom, tillsammans med vad som verkade vara ett självmordsbrev och en pistol. Senare undersökningar visade att han dött den 5 april, alltså tre dagar tidigare. Cobains fru, Courtney Love, höll i kremering och begravning. Askan förvarade hon bland annat i en urna, en teddybjörn och buddhistiska minnesstatyer gjorda av munkar i New York.
Det som ofta tas upp när man pratar om Kurt Cobain är just hans död. Saken är den att många tvivlar på att han verkligen tog sitt liv - vissa tror exempelvis att Courtney Love mördade honom. Det finns dock mycket som talar för att det var självmord: hans heroinmissbruk, uttalanden och tidigare självmordsförsök bland annat. Men samtidigt var det väldigt lite blod på platsen för att det skulle vara där han avlossade skottet. Och att flytta sig när man väl har skjutit sig i huvudet är lite svårt. Tom Grant, en utredare anställd av Courtney Love, undersökte saken och kom fram till att det handlade om ett mord. Bland annat hade Kurts kreditkort använts efter hans död. Dessutom var heroinhalten i blodet så hög att det hade varit svårt att efter injektionen skjuta sig själv, och självmordsbrevet är något diffust. Flera experter har tittat på det och kommit fram till olika slutsatser - det kan antingen ha varit Cobain som skrev hela brevet, eller någon som lagt till de sista bitarna som är de enda som tyder på självmord.
Teorierna är många, men slutsatsen dragen av polis bara en! Den officiella dödsorsaken är att Kurt själv avlossade skottet. Tyvärr kommer vi aldrig få veta om det stämmer.

Källor:
http://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Kurt_Cobain
http://performingsongwriter.com/kurt-cobain-mysterious-death/
http://www.justiceforkurt.com/investigation/reasons.shtml
http://kurtcobainssuicidenote.com/kurt_cobains_suicide_note_scan.html
http://www.cobaincase.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar